Somon afumat cu rucola si ricotta


În Italia, chiar şi la cel mai ordinar birt, lângă o gară dintr-un oraş mic sau după primul rând de blocuri din vreo zonă mai industrială, sandwich-urile (panini sau tramezzini, de obicei) sunt parcă cele mai bune din lume. Sunt tratate ca un fel de mâncare în toată regula, nu ca ceva aruncat între două felii de pâine. Până la urmă nu oricine e în stare să facă un sandwich bun, pe acolo oricum nemâncându-se nimic la întâmplare.
Eu am vrut un sandwich fresh şi cu somon, nu neapărat un sandwich italian. De-acolo e însă o parte din ştiinţă, plus partea cu untul pe care am învăţat-o demult de-acasă, de la mama..
Iată-l, cu multe ilustraţii pas cu pas pentru fiecare strat. Like a rocket science sandwich.
o ciabatta
unt
2 linguri de ricotta frecate cu:
sare
câteva fire de mărar
şi
două felii de somon afumat ţinute puţin sau chiar peste noapte în:
o lingură de lămâie
o lingură de ulei de măsline
piper
alte câteva fire de mărar
rucola
Se întinde brânza cu mărar.
Se aşază feliile de somon scurse de zeama în care au stat. Se pun frunzele de rucola spalate şi scurse bine şi ele, se pliază fără să se preseze şi se ambalează de preferat în hârtie. Nu va sta mult acolo, chiar dacă e planificat după trei ore de la preparare.

2 comentarii:

  1. cand vor aparea si la noi micile carciumioare, birturi la care sa bei un expreso, sa mananci un croisant dimineata si un sandwich la pranz?

    RăspundețiȘtergere
  2. că nu pot să beau cafeaua în prea multe locuri dimineaţa pe la 9 e un motiv pentru care chiar sufăr un pic. iar birturile de felul ăsta.. or să apară probabil când le-om deschide noi :)

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.