Şi lapte de soia. E atât de bună încât m-am înroşit de emoţie când am băut-o prima oară. E adevărat că acolo era departe şi foarte cald, bananele aveau un gust de copt la soare iar scorţişoara era parcă şi ea diferită. Am luat acasă cu mine două pachete de beţe, banane insă nu s-a putut. Nu-i rău ce iese nici cu ce se găseşte pe-aici, mai ales dacă bananele sunt galbene şi bine coapte. La preparare ele trebuie să fie extra-reci, la fel şi şi laptele de soia. Scorţişoara trebuie să fie măcinată dintr-o bucată de băţ (în băutura asta chiar se simte diferenţa de cea măcinată industrial) iar mierea să nu aibă vreo aromă de ceva prea evident.
3 banane medii (cam 300 gr)
300 gr lapte se soia (simplu, fără arome)
40 ml miere (sau gust)
o linguriţă de scorţişoară măcinată
Bananele merg la mashing cu puţin lapte de soia, care se adaugă apoi integral. Se amestecă bine mierea, se adaugă scorţişoara şi se verifică dacă paiul stă în pahar în poziţia look, no hands. Dacă nu, se mai adaugă banană. Dacă da, a se consuma cu simţul măsurii; uzul raţiunii va fi fost deja pierdut.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu