skip to main |
skip to sidebar
Improvizaţie pe lângă porc. Cu sos.
Felii subţiri de porc într-un sos uşurel, nişte piure cu nucşoară de tăvălit prin el, un pahar de vin alb, fair enough pentru o seară de sâmbătă. Uite aşa: carnea se pune în tigaie într-o combinaţie dintre ulei de măsline şi unt, cu sare şi piper. După ce se pătrunde şi pe-o parte şi pe cealaltă se adaugă puţină zeamă de legume sau dacă nu există (boo) atunci apă fierbinte. Nu rece, că nu-i frumos să bruscaţi mâncarea. O să va bruscheze şi ea pe voi. Mai departe, dacă la îndemână se află ceapă şi usturoi verde, se pune câte un fir uşor crestat pe lung. Se lasă o vreme pe foc scăzut, cu capac, după care i se pune nişte vin alb sec (cu ăsta e voie să bruscaţi mâncarea) - Frâncuşă de Cotnari in cazul de faţă - şi două frunze de busuioc cât să o ia din loc de pe foc. Se scoate carnea, se strecoară sosul şi ori se micşorează, adică se mai fierbe până devine mai consistent sau se strecoară, se readuce în tigaie, şi i se pune o linguriţă de amidon care să-l îngroaşe exact o idee. Dacă se scapă amidon mai mult e necesar să se intervină cu încă puţin vin.
Meanwhile, după ce cartofii au fiert, se zdrobesc cu un cub de unt şi nişte lapte cald. Se adaugă sare şi nucşoară şi e gata piureul. Dacă patrunjelul este prezent merge şi o persillade, dacă nu, nu. Se montează pe farfurie piureul, o felie de carne, sos, puţin piper şi câteva capere. În ordinea asta, altfel nu se mai vede om cu om.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu