A Sunday pick-up thing

Duminica, atunci când poţi, dacă mai şi plouă, rămâi acasă şi orice faci se întâmplă într-un ritm foarte moale şi de aceea, de obicei, şi plăcut. Duminica e cea mai slow zi din săptămână, şi cine nu găseşte asta adevărat are cel puţin o problemă, să-i zicem, de sănătate.
Undeva după-amiază când până şi ritmul ăla leneş a fost obositor merge un desert uşor dar destul de dulce cât să repună un om în formă pentru ce i-a mai rămas din zi. De exemplu, nişte cremă de zahăr ars cu portocală confiata şi parfum de mentă.
Reţeta clasică e cu lapte, zahăr şi ouă, şi e foarte bună aşa. Unii francezi îi pun şi smântână lichidă, care îi da o textură mai fină. Cu vanilia eu nu sunt neapărat de acord - găsesc că există câteva alte lucruri care îi pot da desertului ăstuia o notă sexy. Unul dintre ele este portocala confiată - felii de portocală ţinute pe foc mic în sirop de zahăr plus zeama de portocală.
Pentru patru forme mici e nevoie de:
2 ouă mari
o cană de lapte bun
100 gr smântână lichidă (jumătate de cutia ilustrată)
patru linguri de zahăr (din care două pentru caramel)
puţin sirop de la portocala confiată
Două linguri de zahăr merg la topit şi apoi pe fundul formelor. Restul se amestecă (ouă cu zahăr, apoi smanatana apoi laptele) şi se pun un pic pe bain marie. Se răcesc doar un pic şi se toarnă în forme, care se duc în cuptor la 200 - 220 de grade până se observă, după culoare, că sunt gata. Se pun în frigider câteva ore, apoi se răstoarnă peste o felie de portocală, mai primesc o linguriţă de sirop şi două, trei frunze de mentă iar la servire un pahar cu apă rece pentru că situaţia e dulce tare. Ca după-amiaza cu pricina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.