Capsuni si pişmaniye

Pişmaniye e un fel de vată de zahăr mai elaborată care conţine de obicei, pe langa zahar, si făină şi unt. Uğurlu e o marcă de aşa ceva şi s-a rătăcit şi printr-un magazin din Bucureşti ("de la Brâncoveanu de la metrou tot înainte, undeva pe stânga, după DITL") de unde cineva a luat un pachet si mi l-a adus acasă. Textura seamănă a o combinaţie dintre vata de sticlă şi vata de zahăr, are fulgi şi gust de fistic şi se înmoaie imediat pe limbă sau pe o grămăjoară de căpşuni.
Fiind destul de dulce nu-mi arde de ea tot timpul dar m-am gândit s-o împrietenesc cu căpşunile care se găsesc acum şi pe care uite că nu le nimeresc intotdeauna destul de dulci. Şi cu toate că aveam nişte îndoieli, aromei de fistic îi stă bine de tot lângă căpşuni. Turkey succesfully met Spain. Pe teren românesc, dacă se pune şi strachina.

12 comentarii:

  1. unde gassc ji eu pismaniye?
    va rog....caut pt mama

    RăspundețiȘtergere
  2. În Bucureşti, în general la magazinele turceşti - de obicei măcelarii care au şi alte produse specifice. Cel de-aici e luat de la un magazin de pe lângă staţia de metrou Brancovenu (o ironie, dealtfel) :)
    Sunt multe în zona Pantelimon - Colentina, poţi încerca şi acolo.

    RăspundețiȘtergere
  3. vis-a-vis de Directia de Impozite si Taxe de langa brancovneanu? sau imediat dupa, pe stanga?

    RăspundețiȘtergere
  4. Stânga după DITL, pe sub nişte cadre înalte de ciment. Magazinul e tot pe stânga însă cel mai bine întrebi dacă nu îl vezi. E oricum mai ferit, nu e chiar la stradă.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am gasit in alta parte, la o macelarie turceasca "Cutitul de Aur". Locatia exacta este mai jos:

    http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&q=bucuresti&aq=&sll=37.0625,-95.677068&sspn=61.799062,135.263672&ie=UTF8&hq=&hnear=Bucuresti,+Romania&ll=44.444642,26.132848&spn=0.006924,0.016512&z=17&layer=c&cbll=44.444606,26.132587&panoid=ZPIsGugJRvyiVDuI2wA9lA&cbp=12,178.87,,0,4.37

    RăspundețiȘtergere
  6. Am cutreierat azi pe b-dul Brancoveanu pret de vreo ora in cautarea magazinului, timp in care moralul meu a scazut sub nivelul marii :)) Merci, z4m0lx3, maine incerc pe Ritmului...

    RăspundețiȘtergere
  7. @ z4m0lx3:

    Good news, Ritmului îmi e semnificativ mai la îndemână. Mulţumesc frumos!

    @ anonim:

    Sooo sorry.. :( De la staţia Brâncoveanu se merge pe Olteniţei, spre Piaţa Sudului.. acolo e şi DITL-ul pomenit.. Promit că data viitoare când mai ajung îi cer turcului numărul de telefon şi coordonatele GPS :) dar între timp, succes pe Ritmului. Şi felicitări pentru perseverenţă! Dacă nu găseşti dă un semn, mai e o măcelărie turcească lângă Piaţa Iancului, după poştă; parcă n-am văzut pismaniye însă pot să întreb, acolo ajung mai des.

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna,
    Am fost si eu in cautarea magazinului si nu l-am gasit. Stie cineva cum se numeste sau cum arata? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu știu cum se numește magazinul, îmi pare rău însă uite, am mai văzut pismaniye în încă un magazin turcesc, anume măcelăria de pe Andronache - mai exact cum intri pe Andronache, de la intersecția cu Colentina, e pe stânga. E de neratat, se vede din intersecție, e și o patiserie cu specialități turcești chiar lângă.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ai gasit in Piata Iancului ? Mersi !

    RăspundețiȘtergere
  11. In Ploiesti se gaseste pismaniye?

    RăspundețiȘtergere
  12. In Ploiesti chiar nu stiu, imi pare rau ca nu pot sa te ajut - si scuze pentru intarzierea raspunsului.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.