Karnabahar salatası



Răzvrătită din familia verzei şi ajunsă model de geometrie a fractalilor - probabil şi de unde Mark Twain a tras concluzia "cauliflower is nothing but cabbage with a college education" - conopida are în salata asta turcească nişte tovarăşi care o îmbracă parcă mai bine decât orice altceva (promit totuşi, cu prima ocazie, să-i cer iertare conopidei gratinate). E vorba de:

zeama de la o lămâie
3-4 linguri de ulei de măsline
o legătură de pătrunjel
piper, proaspăt măcinat şi într-o cantitate generoasă
sare

O conopidă medie (cam de 1 kg) se spală, se rupe în conopide mai mici şi se pune la fiert în apă cu puţină lămâie - asta o va ajuta să rămână albă. Îi ia destul de puţin să fiarbă - eu o încerc la baza unui buchet cu o furculiţa; trebuie să fie fermă dar să permită, cum ar veni, accesul. Când e gata se pune într-un castron împreună cu o cană din zeama în care a fiert, şi i se adaugă amestecul celor de mai sus.
E bună în deschidere la masă sau ca masă în sine, atunci când e prea cald sau prea târziu pentru altceva

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.