Coconut prawns. Ca pentru Harry Belafonte

Când zăpada se topeşte şi cartierul n-are curent două zile, în casă e frig şi te speli pe dinţi seara cu gluga pe cap, îţi vine să sărbătoreşti aprinderea becului din bucătărie şi a soarelui de a doua zi cu ceva din locuri în care temperatura nu prea scade niciodată sub 20 de grade. Şi cum printre lucrurile care evident s-au dezgheţat toate în congelator se află şi un mic pachet de creveţi, li s-au întâmplat următoarele:
1 lingură de zeamă de lămâie
1 lingură de vin alb sec ori demisec
1 căţeluş de usturoi
După o oră de scăldat creveţii se şterg cu un şervet, în timp ce alături într-o tigaie mică li se pregăteşte puţin ulei încins. Se trec prin făină, ouă şi - Caraibe aşadar: - co-co-nut şi se pun în tigaie pe-o parte şi pe cealaltă până devin aurii.
Dacă eşti cumva sub influenţa, să zicem, unei rateu cu o savarină s-ar putea să uiţi că nucă de cocos trebuie amestecată cu nişte coriandru proaspăt şi tocat. Nu e însă grav; chiar şi aşa, creveţii cu nucă de cocos vor avea oricum un alt gust decât cei pe care i-ai mâncat până acum: acrişori cu o discretă aromă de cocos. Foarte discretă, în caz că te temi să-i încerci din motive de Bounty similarity.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.