Coborând într-o seară în Carturestiul de pe Magheru am găsit în rafturile secţiunii de gastronomie un stoc reconstruit cu un solid simţ al răspunderii. Cărţi de bucate ale unor restaurante de oameni mari, cărţi de chef (and I'm not talking bloody Jamie here), cărţi din care curge ciocolata, gastronomie moleculară şi nişte borcane cu fancy food. Un loc frumos, mai ales că-i cam singurul de specialitate din librăriile noastre.
However, preţurile sunt de la mari la foarte mari, în comparaţie cu o comandă online cu tot cu transportul până în ţară. Pentru că altfel cred că e cam aşa: preţul cărţilor suportă conversia în lei plus comisionul librăriei, probabil, în timp ce la preţul european există de multe ori o reducere, fie că e sezonul sau nu. Subsolul în cauză rămâne însă cam singurul loc (well, mai are şi Diverta de peste drum ceva dar mult mai subţire) în care se poate răsfoi variat despre gastronomie. Alors bon feuilletage, na.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu