No-knead bread



În caz că nu ştie toată lumea cât de uşor se face o pâine fără frământare, iata:
 
450 grame de făină (150 x făină integrală de secară + 300 făină de grâu tip 650)
un sfert de cub de drojdie (cam 15 grame; eu folosesc Budafok)
1 linguriţă de sare
350 gr apa plată, la temperatura camerei.
 

 
Făina se cerne, se adaugă sarea, drojdia dizolvată în prealabil în puţină apa călduţă şi apoi restul de apă. Se amestecă un pic folosind un deget, apoi se lasă între 12 şi 16 ore la fermentat la temperatura camerei. Se aşează apoi, pe cât posibil în aceeaşi poziţie în care a stat la crescut, într-un vas de fontă emailat (the pride & joy of da kitchen), se pudrează cu puţină făină, se pune capacul şi se dă la cuptor, la 230 de grade timp de 30 de minute. Se mai lasă apoi la cuptor 15 minute fără capac and that's that.

5 comentarii:

  1. Daca zici ca-i super simplu, trebuie sa incerc. Arata super bine... Coaja crocanta... Yum :)

    RăspundețiȘtergere
  2. E simplu tare într-adevăr; toată treaba e să o coci acoperită într-un vas cu pereţii groşi. Merge şi într-un vas tip Jena, poate şi într-unul de pământ (în dintr-ăsta n-am încercat) însă cel mai bine parcă se face tot "la tuci".

    RăspundețiȘtergere
  3. painea asta trebuie sa o incerc si eu, stiu multi care au facut o paine delicioasa asa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Neapărat. E atât de simplă şi aşa de bună încât toată lumea ar trebui să facă măcar o dată în viaţă pâinea asta :)

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.