Zeytinli patates salatası



Salata asta turcească de măsline şi cartofi este un aperitiv rece, acrişor, întrucâtva asemănător cu ce numim noi salată orientală. Am făcut-o din cartofii copţi rămăşi de la un aperitiv improvizat, dar e la fel de bine şi cu dumnealor fierţi. Cu totul, e nevoie de:


3-4 cartofi medii
300 de grame de măsline verzi cu ardei
o jumătate de legătură de pătrunjel
o ceapă roşie
zeama de la o jumătate de lămâie
ulei de măsline
sumac, sare, piper


Cartofii, decojiţi, se zdrobesc cu furculiţa; li se adăugai ceapa tăiată mărunt şi frecată cu puţină sare (ceea ce îi mai înmoaie atât puterile cât şi textura), patrunjelul - şi el tăiat mărunt, zeama de lămâie, uleiul de măsline. Se adaugă piper şi sumac şi se amestecă bine.


Aici există două opţiuni: cea în care salata se compune într-un singur vas, caz în care cartofii trebui pisaţi mai bine astfel încât să nu se năruie situaţia când se va tăia şi servi felii, sau varianta în care se montează un număr mai mic de porţii, caz în care eu prefer cartofii doar uşor zdrobiţi. În ambele cazuri, pereţii vasului/vaselor se decorează cu felii de măsline după care se adaugă cu grijă, apăsând uşor cu lingură, compoziţia din cartofi.


Dacă foamea şi răbdarea nu dau semne de nelinişte, salata asta ar trebui să stea cam o oră în frigider. În cazul de faţă nu a ajuns nici măcar să fie decorată properly cu frunze de pătrunjel şi picurată cu încă nişte ulei de măsline. O fi foamea un bun bucătar, dar la amenajări nu se pricepe de-loc.

2 comentarii:

  1. Eu zic ca la amenajari se pricepe. Si la mancaruri cu gust, la fel!

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) mulţumesc frumos, trebuie să mai lucreze totuşi, măcar un pic, la răbdare pe timp de foame :)

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.