Almond tart, marzipan tart sau tarta de 1 aprilieArată ca o tartă de ciocolată - poate de unde și are ciocolată în compoziție, însă dacă te uiți mai bine la culoare și textură îți dai seama imediat că e ceva în neregulă cu ea. Dacă aveți prieteni food-geeks puteți să îi supuneți unui test, astfel:  

o ciocolată neagră 75%
100 de grame de smântână lichidă
50 de grame de unt 
50 de grame de făină de migdale/migdale măcinate 
câteva picături de esența bună de migdale
o bucata de pate brisée


Pe aluatul ăsta l-am ridicat în slăvi în nenumărate rânduri așa că nu mă repet. Work it, și uitați de aluatul "tip foitaj" din magazine: are muuulta margarină, mai nou niște chemicals pe lângă și un gust accordingly. Pate brisée e plutot simple de realizat mai ales de păstrat în congelator, if you catch my drift.


După ce am copt blatul (înțepat, cu foaie de copt și boabe de fasole deasupra 15 minute și încă 5-10 fără foaie și boabe) l-am scos, lăsat să respire vreo zece minute și  am pus făina de migdale. Dacă nu găsiți în magazine încercați să luați migdale crude, decojite, și să le măcinați. Eu am plâns ani de zile și după una, și după celelalte, iar ceea vedeți în poză e un fel de marfă de contrabandă. Mai nou am văzut însă că nu numai la magazinele tip bio sau plafar mai răsărite dar și la Matache, de exemplu, la taraba de nuts & spices, au început să se găsească constant.Am topit ciocolata pe bain marie împreună cu smântâna lichidă, și am adăugat apoi untul bucățele și esența. Am turnat cremă peste migdale, în blatul de tartă copt, și am mai dat la cuptor cam 20 de minute. Cu 5 minute înainte să fie gata am pus deasupra și migdale prăjite, tăiate bucăți. Și iată. Arată ca o tartă de ciocolată cu migdale. Crema e însă complet diferită, și îi bucură și pe amatorii de ciocolată, și pe cei de marțipan, Iar dacă va plac biscuiții  cu ciocolată, sau mai precis ciocolata cu biscuit atunci trebuie să încercați tarta asta. Nu întru în detalii; dacă aveți prieteni food-geeks va vor explica ei de ce.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.