Le fondant
...și cu asta promit că termin cu ciocolata, pentru moment. Fiindcă o mușcătură de fondant se duce direct în creier care mai departe va spune gata, atât, e prea mult, prea intens, dar.. te oprești cam la fel cum poți după ce te-ai lansat cu parașuta: doar atunci când se termină. Și e drept că apoi nu-ți mai trebuie o vreme asa că iată, zero worries:

300 de grame de ciocolată 75%
250 de grame de unt
4 ouă
300 de grame de zahăr (de preferat mai fin sau chiar pudră)
30 de grame de făină
În afară de cele de mai sus, pentru reușita prăjiturii fondante este nevoie de două tăvi; ea se coace în bain marie astfel că tava mare cu apă trebuie să fie în cuptor cât acesta se încălzește.
Asadar: ciocolata se topește pe aragaz pe bain marie, se adaugă the mighty butter bucată cu bucată și apoi zahărul, amestecându-se până textura devine omogenă. Ouăle se bat bine împreună cu făina până când compoziția se deschide la culoare. Se adaugă apoi în cea cu ciocolată și se amestecă bine-bine.Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor în bain marie, la 210 grade, 35-40 de minute. Se scoate cu grijă și se lasă să se racească. 
E mai bună a doua zi, după ce ciocolata s-a împăcat cu ideea că a devenit prajitură. Se ține bine și la temperatura camerei însa pentru un efect trufă (pe cât se vede în penultima imagine - o textură mai densă) se păstrează în frigider.2 comentarii:

Un produs Blogger.