Good morning brownie



Doamnelor şi domnilor, le brownie: reţeta clasică, fără adaptări, fără topping, just the original. Înainte să ne jucăm cu prăjiturile, să le cunoaştem mai bine:


200 gr ciocolată 70%
180 gr unt
3 ouă
100 gr zahăr alb
180 gr zahăr brun
100 gr smântână dulce bătută
110 gr făină
180 gr nuci


Nucile se rumenesc un pic în cuptor la 170 de grade; ciocolata se topeşte pe bain-marie, după care se adaugă untul bucăţi şi se amestecă bine până când compoziţia devine perfect omogenă.


Separat, ouăle întregi (astfel compoziţia nu va creşte prea mult în cuptor), zahărul alb şi cel brun (datorită căruia se va obţine the brownie crunch) se amestecă, după care cele două amestecuri (ciocolata şi ouăle cu zahăr) se combină şi ele.


Se adaugă apoi smântâna dulce bătută, făina cernută şi nucile. Tava seunge cu unt şi se presară cu zahăr brun (eu l-am trecut 2 secunde prin râşniţă; fiind mai fin, se ataşează mai bine de pereţii tăvii.


Tava seunge cu unt şi se presară cu zahăr brun (eu l-am trecut 2 secunde prin râşniţă; fiind mai fin, se ataşează mai bine de pereţii tăvii.


Compoziţia se toarnă în tavă şi se presară şi deasupra ei zahăr brun, după care se dă 20 de minute la cuptor, la 180 de grade.


Se testează cu vârful unui cuţit, care trebuie să iasă încărcat însă mai degrabă de ceva lumpy decât cremos.


Good things happen to those who wait, adică a doua zi e incomparabil mai bună -  lumina e ceva mai rece, în schimb, voila.


Merge cu un pahar cu lapte sau un iaurt gras, sau cu îngheţată, sau cu fructe. Dar cel mai bine şi mai bine  simţi că respiri ciocolata din brownie cu o cafea fierbinte şi fără zahăr alături.

(din Victoire Paluel-Marmont - Le gateau au chocolat)



5 comentarii:

  1. Bine ai revenit :)

    Ne era dor de retetele tale minunate, iar acest brownie va fi incercat cat de curand. Cu zmeura, exact ca-n imagini :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Say no more! Acum imi vine sa ma duc la bucatarie sa aprind cuptorul si sa ma apuc de facut brownies! Nici nu stii cat de mult ma bucur ca ai revenit! Te rog, nu mai pleca!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu puteai alege un desert mai fain decat brownies pentru o revenire spectaculoasa :) O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am vazut vreo 3 torturi cu accent si m-ai zapacit complet!! absolut delicioase si pozele minunate!!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.