Noodles forever



Dintre orez și noodles (tăiței, știu, dar nu mă pot gândi decât la cei din ciorbă când le spun numele) aleg invariabil noodles. Încerc să mă gândesc de ce însă cred că e doar una dintre acele chestiuni care țin de gust. În plus, sunt parcă mai versatili și chiar și atunci când am doar două-trei lucruri în frigider, un pachet de tăiței, poftim, plus niște sosuri accordingly le poate transforma într-un mic festin. Cei de mai jos nu sunt însă o astfel de întâmplare ci o treabă pusă la punct din vreme, așa: 



250 de grame de tăiței de orez 
450 de grame de mușchi de vită, tăiat fâșii 
4 linguri de sos de soia 
5 căței de usturoi 
500 de grame de broccoli 
2 linguri de oyster sauce 
1 lingură de amidon de porumb 
un păhărel cu apă 
60 ml de oțet de orez 
niște ardei iute, feliat 



Tăițeii se fierb sau se opăresc conform instrucțiunilor de pe pachet. Se scurg și se gătesc în wok cam două minute, în puțin ulei plus sosul de soia.  Se pun deoparte, se mai adaugă puțin ulei și se gătește carnea cu usturoiul tăiat felii subțiri. Se adaugă buchețelele de brocoli, sosul de stridii, apa în care în prealabil se amestecă amidonul, și oțetul și se lasă până când broccoli e gătit și sosul s-a îngroșat un pic. Amestecul se servește peste tăiței și se acompaniază ca la ei acasă în Thailand (cui îi e dor să ridice mâna sus ) de un mic bol cu sos de soia și ardei iute. 


Un produs Blogger.